Επεμβάσεις καρωτιδικής ενδαρτηρεκτομής με περιοχική – τοπική αναισθησία στο Mediterraneo Hospital!

Εδώ και 2 περίπου χρόνια πραγματοποιούνται στο Mediterraneo Hospital με μεγάλη επιτυχία από την ομάδα μου και εμένα, επεμβάσεις καρωτιδικής ενδαρτηρεκτομής με περιοχική-τοπική αναισθησία.

Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται με τον ασθενή σε πλήρη συνείδηση καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, χωρίς την ανάγκη χρησιμοποίησης ενδοεγχειρητικής νευρολογικής παρακολούθησης (neuromonitoring).

Η καθιερωμένη πλέον μέθοδος περιοχικής αναισθησίας σε αυτή την επέμβαση, επιτρέπει στην χειρουργική ομάδα να παρακολουθεί στενά τη νευρολογική λειτουργία του ασθενούς καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης και να αναγνωρίζει ταχύτατα ενδοεγχειρητικές νευρολογικές συνέπειες, επεμβαίνοντας άμεσα (με την τοποθέτηση μιας παροδικής κυκλοφοριακής παράκαμψης – shunt) και προφυλάσσοντας τον ασθενή από ένα ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Επιπλέον επιτρέπει στους ασθενείς να κινητοποιούνται άμεσα και να παίρνουν εξιτήριο μετά από 24 – 48 ώρες, επιστρέφοντας στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου αποτελεί επίσης το γεγονός ότι ασθενείς με σοβαρά συνοδά νοσήματα, δεν επιβαρύνονται με μια ολική αναισθησία.

Μοιραστείτε το άρθρο

0:00
0:00